مهندسی فرهنگی

به لحاظ ساختار، در مهندسی فرهنگی تلاش بر آن است که افراد به یک نگاه مهندسی شده نسبت به وضعیت فرهنگ دست پیدا کنند. سپس بتوانند با فهم درست از آنچه در حوزه فرهنگ در جامعه رخ داده، به مسئله ورود کرده و هرآنچه لازم است عمل کنند. اهداف این دوره به طور جزئی و مشخص‌تر به شرح زیر می‌باشد:

  1.  دور کردن نوجوانان از سطحی‌نگری درباره انقلاب اسلامی، با هدف تربیت نسلی تازه نفس در حوزه فعالیت فرهنگی؛ با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب
  2. توجه به حوزه تأثیرگذاری و نقش آن‌ها
  3. مطالعه تاریخ و شناخت عناصر مؤثر پیشروی در انقلاب
  4. شناخت مرجعیت فکری و فهم وظیفه متقابل نسبت به این جایگاه
  5. مطالعه استراتژی دشمن در جنگ نرم
  6. شناخت نقاط ضعف و قوت جبهه خودی و هرچه در ترسیم یک نقشه فرهنگی دقیق و کاربردی ضروری است. (با توجه به تاکید امام خامنه‌ای دام عزه العالی در بیانات سال ۱۳۸۳ در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی)

همه‌ی این اهداف در سایه‌ی افزایش مهارت‌هایی همچون تحقیق‌، تفکر، تحلیل، مباحثه و هم‌فکری، طراحی بحث و ارائه و… محقق می‌گردد؛ اما نکته مهمی که محور اصلی آموزش این دوره به دختران انقلابی محسوب می‌شود، شناخت جایگاه طلایی زن در خانواده و جامعه، وظیفه‌ی او در پیشبرد اهداف انقلاب و رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.

برگزاری جلسات و گعده‌های علمی، مباحثه و بررسی منویات امام خامنه‌ای دام عزه العالی در حوزه فرهنگ و سند مهندسی فرهنگی کشور

  • قم، 1397 – 1402
  • بندرعباس و دهلران، 1399
  • اردکان یزد، 1401
جلسه مهندسی فرهنگی با حضور استاد شکوهیان راد